lauantai 1. huhtikuuta 2017

HYVÄ HALLINTOTAPA TALOYHTIÖSSÄ


Osakkaiden yhdenvertainen kohtelu, avoimuus ja suunnitelmallisuus ovat hyvän hallintotavan keskeisiä periaatteita. Yhdenvertaisuus ja osakkaiden keskinäinen huomaavaisuus kannustavat osakkaan oikeuksien käyttöön ja parantavat asumisviihtyisyyttä.
Avoimuus vähentää epäselvyyksiä ja lisää luottamusta isännöinnin, hallituksen, osakkaiden ja asukkaiden välillä. Avoimuuden eteen on taloyhtiössä tehtävä jatkuvaa ja suunnitelmallista työtä. Tärkeää on muun muassa viestiä osakkaille riittävästi ja oikea-aikaisesti yhtiön asioista.

Taloyhtiön hyvän johtamisen kannalta tärkeitä ovat myös onnistuneet hallituksen, isännöinnin sekä tilin- ja toiminnantarkastuksen henkilövalinnat. Yhtä tärkeää on, että taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän työnjako ja toimintatavat on määritelty selkeästi ja että ne ovat kaikkien tiedossa. Yhtiökokoukseen kannattaa osallistua.

LÄHDE Taloyhtiöiden toimintaa kehitetään uudella suosituksella. http://oikeusministerio.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2016/08/taloyhtioidentoimintaakehitetaanuudellasuosituksella.html. >, haettu 7.3.2017.

Ei kommentteja: