maanantai 16. lokakuuta 2017

TILINTARKASTUSVELVOLLISUUSRAJAA ARVIOITU


Tilintarkastuslain muuttamista selvittävä Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä on aloittanut työnsä 27.4.2016. Tällä erää työryhmälle on myönnetty jatkoaikaa loppuvuodeksi 2017.
Työryhmän tehtävänä on selvittää hallinnon tarkastusta tilintarkastuksen kohteena ja tilintarkastusvelvollisuuden rajakysymystä.

Tarkoituksenmukainen pienyritystilintarkastus ei voi jatkua nykyisellään, vaan jotain on tehtävä. Kaksi vaihtoehtoa ovat 1) pienyrityksen oma kansallinen tilintarkastustandardi ja 2) tilintarkastusvelvoiterajan nostaminen. Olisiko vielä jokin kolmas vaihtoehto?

Onko se kolmas vaihtoehto, että otetaan 5 vuotta lisäaikaa jonka aikana verohallinto ja patentti- ja rekisterihallitus siirtyvät täydelliseen digitaaliseen tiedonsaantiin yrittäjiltä. Heillä on silloin tekoälysovelluksia analysoimassa tilinpäätöksiä etsien epäloogisuuksia ja virheitä.

 
LÄHDE Suomen Tilintarkastajat ry :  https://www.suomentilintarkastajat.fi/toimintamme/ajankohtaista/uutiset/tilintarkastuslain-muuttamista-selvittavan-tyoryhman-toimikaudelle-jatkoa-30.9.2017-asti (haettu 12.9.2017)

1 kommentti:

raunonblogi.blogspot.fi kirjoitti...

Oliko 5 vuotta liian lyhyt arvio, että saadaan tilintarkastus automatisoitua.